De voordelen van een rooster voor medewerkers met vaste uren in Loket.nl

 

Maak jij al gebruik van het rooster in loket voor medewerkers met vaste uren? Het lijkt misschien niet belangrijk om een rooster voor medewerkers vast te leggen, maar het kan enorm van pas komen! Zowel voor parttimers als fulltimers die afwijken van de standaard uren per dag. Wij hebben de drie voordelen van je rooster in Loket.nl voor je op een rijtje gezet!

Automatische verlofbepaling binnen het rooster voor medewerkers met vaste uren

 

Wanneer het rooster voor medewerkers met vaste uren in Loket.nl is ingevuld, wordt bij een verlofaanvraag automatisch het juiste aantal uur van het saldo afgeschreven. Dit voorkomt veel fouten in de verlofadministratie. Wil een medewerker een halve dag vrij vragen? Dan is het mogelijk om het berekende aantal uren handmatig aan te passen. Het rooster is ook van belang voor het berekenen van de verlofuren bij bijvoorbeeld ouderschapsverlof.

Reiskostenberekening

Ontvangt jouw medewerker een onbelaste reiskostenvergoeding? In 2024 mag je maximaal 23 cent per kilometer onbelast vergoeden. De vergoeding is afhankelijk van de reisafstand, maar ook van het aantal werkdagen en thuiswerkdagen. Met het rooster kunnen wij de juiste berekening maken. Als er een roosterwijziging is, houden wij voor je in de gaten of de reiskosten ook aangepast moeten worden!

Medewerkers met minimumloon

Vanaf 2024 moeten medewerkers die het minimumloon verdienen en parttime werken, hun loon berekend krijgen op basis van het werkelijke aantal gewerkte uren. Aangezien een jaar niet precies bestaat uit 52 volle weken, kan zelfs één extra dag ervoor zorgen dat je per ongeluk onder het minimumloon betaalt! Het rooster is daarom noodzakelijk voor een nauwkeurige berekening, zelfs als de medewerker gedurende het jaar uit dienst gaat.
 
VOPAS controleert deze drie punten ook, maar je kunt ons helpen door alle beschikbare informatie aan te leveren. Zorg er daarom vooral voor dat het rooster en eventuele wijzigingen tijdig worden doorgegeven.