Talent Motivatie Analyse (TMA)

 

Mensen ontwikkelen zich het best, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat in lijn ligt met hun talenten, capaciteiten en competenties.

Vind, behoud en ontwikkel talent. Het is echt de moeite waard om alle talenten in jouw organisatie te ontdekken. Je zult zien dat er latent talent is. Breng dit in kaart met de Talent Motivatie Analyse (TMA)  en benut de kansen om medewerkers nog veel beter tot hun recht te laten komen! Vergroot zo de betrokkenheid en tevredenheid van de medewerkers en stimuleer een succesvolle ontwikkeling. Van de medewerkers en daarmee van jouw organisatie.

Of vind de meest geschikte medewerker op basis van inzicht in zijn talenten en zijn ontwikkelbaar-heid van de gevraagde competenties.

De TMA is geschikt voor:

 

  • Matchen: in sollicitatieprocedures de juiste keuzes maken. Voorkom een mismatch.
  • Ontwikkelen: talent ontdekken en succesvol ontwikkelen en mensen aan je binden.
  • Mobiliteit: passen de talenten en drijfveren van een medewerker nog bij de huidige functie?

Een directeur tegen een HR-manager: Wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg?’

Het antwoord van de manager: ‘Wat als we het niet doen en ze blijven?’

Hoe de TMA werkt

 

De TMA begint met een persoonlijkheidsanalyse. Een vragenlijst met maar liefst 312 vragen. De talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten en 53 competenties in kaart en geeft het inzicht op welke werkgebieden het meest gemotiveerd en talentvol gefunctioneerd wordt. Het resultaat is een rapport dat inzicht geeft in de talenten/drijfveren, ontwikkelpotentieel, communicatiegedrag, kwaliteiten & valkuilen, leer- en ontwikkelstijl en de ideale werkomgeving. Klik hier voor een voorbeeld TMA rapport. Benut dit inzicht en zet de medewerker in zijn kracht (resultaat: tevreden en blije medewerker) en benut het aanwezige potentieel optimaal voor jouw organisatie. Klik hier voor een voorbeeldrapport over het ontwikkelpotentieel. Wat volgt hangt af van wat we met elkaar afspreken. Dit kan bijvoorbeeld zijn een advies op maat, hulp bij een selectieprocedure, een ontwikkel- of begeleidingstraject van één of enkele medewerkers. 

Wil je meer informatie over de TMA?

Er is nog zo veel meer te vertellen over de TMA methode. Daar komt onze (gecertificeerde) TMA Professional, Petra Landman, graag over vertellen tijdens een persoonlijk gesprek.

Bel of mail voor een afspraak: 06 – 52 47 11 20 | p.landman@vopas.nl

Contact